Tahir Elçi'nin son cümlesi! Bu ne ya...

Diyarbakır'da öldürülen Tahir Elçi'nin yer aldığı görüntülerde silah seslerinin duyulmasının ardından Elçi'nin 'bu ne ya' şeklindeki son cümleleri duyuluyor.
Tahir Elçi'nin son cümlesi! Bu ne ya...
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Diyarbakır'da basın açıklaması sırasında öldürülen Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'nin son cümlesi görüntülere yansıdı.

Basın açıklaması sırasında başlayan çatışmadan silah sesleri gelmesi üzerine o yöne doğru bakan Elçi, "bu ne ya" diyor. Kameraların seslerin geldiği yöne dönmesiyle beraber görüntüden çıkan Elçi, daha sonra yerde yatarken görülüyor.

Diyarbakır İstihbarat Şubesi'nden bir personelin çektiği iddia edilen görüntülerde Elçi'nin silah seslerini duymasıyla hayatını kaybetmesi arasında 24 saniye geçtiği görülüyor.

 

Cumhuriyet'ten Kemal Göktaş, video görüntüleriyle ilgili haberinde sokağın karşı tarafındaki polislerin, kaçan iki kişinin arkasından yoğun ateş açtıklarını ve bazı kurşunların yerde sektiğinin görüldüğünü belirtiyor. Göktaş, Elçi'nin yere düştüğü anın tek tanığı olarak ifade veren basın çalışanının sözlerini de aktarıyor:

“Ben en son gördüğümde Tahir Elçi, Dört Ayaklı Minare’nin ayakları arasında siper almaya çalışıyordu. Ben kendisine seslendim ancak beni duymadı. Tahir Elçi tam hendekler tarafına doğru sağa sola bakıyordu, o sırada yüz üstü düştü. Tahir Elçi silah seslerinden dolayı hendekler tarafına doğru hareketlenirken yüzü Dört Ayaklı Minareye dönük, sırtı da duvara doğru dönük bir şekilde hendeklere doğru döndüğü sırada yere düştü. Tahir Elçi silahlardan korunmak için hendeklere doğru dönüp hareketlenmek üzereyken düştüğünü gördüm.”

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü