Vali ile 4 üst düzey emniyet müdürü 'cemaat' operasyonunda tutuklandı!

İzmir merkezli olarak 3 ilde yürütülen 'Cemaat' operasyonunda aralarında merkez valisi Ahmet Pek'in de bulunduğu 5 kişi gözaltına alındı.
Vali ile 4 üst düzey emniyet müdürü 'cemaat' operasyonunda tutuklandı!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

İzmir Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin başlattığı operasyon sonunda mahkemeye sevk edilen merkez valisi Ahmet Pek ve 4 birinci sınıf emniyet müdürü tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İzmir Cumhuriyet Başsavcı Vekili Okan Bato, dün sabah operasyon talimatı verdi. Sabah saatlerinde harekete geçen İzmir Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Istihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, 3 ilde çalışma başlattı. Merkez valisi Ahmet Pek, 1. sınıf emniyet müdürleri Mustafa Çankal, Hüseyin Başak, Feridun Taşçı ve Hüseyin Putur'un da aralarında bulunduğu 7 kişi arandı. Operasyonda 5 kişi gözaltına alınırken adreslerinde bulunamayan 2 kişi ise aranıyor. Merkez Valisi ve eski KOM Başkanı Ahmet Pek de yakalanan isimler arasındaydı.

Şüphelilerin, Polis Sandığı'na (POLSAN) ait Küçükyalı'daki bir binayı İzmir Dinler Arası Diyalog Merkezi (İZDİM)'e usulsüzce verdikleri ileri sürüldü. Ahmet Pek'in POLSAN'ın eski başkanı olduğu belirtildi. Dün gün boyu emniyette sorgulanan ve akşam saatlerinde adliyeye sevk edilen 5 kişi savcılık sorguları ardından tutuklama istemiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

Mahkeme sabahın ilk saatilerine kadar yürüttüğü sorgu işlemleri sonucu; Merkez Valisi Ahmet Pek, 1. Sınıf Emniyet Müdürleri Mustafa Çankal, Hüseyin Başak, Hüseyin Putur ve Feridun Taşçı hakkında tutuklama kararı verdi. 5 kişi cezaevine gönderildi. Aranan 2 kişi içinse yakalama kararı çıkarılacağı belirtildi.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü