Birgün gazetesi çalışanları Hırsız, katil Erdoğan manşetinden hakim karşısına çıktı!

Birgün Gazetesi'nin 17 Şubat 2015 tarihli sayısında yer alan 'Hırsız, katil Erdoğan' manşetinden dolayı Birgün gazetesi yazı işleri müdürü Berkant Gültekin, sorumlu müdür Can Uğur ile Barış İnce, hakim karşısına çıktı.
Birgün gazetesi çalışanları Hırsız, katil Erdoğan manşetinden hakim karşısına çıktı!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Berkant Gültekin, Can Uğur ve Barış İnce, Birgün Gazetesi'nin 17 Şubat 2015 tarihli sayısında yer alan “Hırsız, katil Erdoğan” manşetinden dolayı 1 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası talebiyle yargılanıyor.

Birgün ilgili haberde bir slogana yer verildiğini tutuklama gerekçesi olamayacağını belirtti. Manşetin üst başlığında “Biz senin nefret ettiğin 35 milyonuz. Biz de işledik aynı suçu” diye yazılmıştı. Duruşmada desteğe gelen kalabalıktan dolayı duruşmanın yapılabilmesi için büyük bir salon ayarlanmasına karar verildi.Davanın 12.00'da başlaması bekleniyor.

CHP milletvekilleri Ali Şeker, Onursal Adıgüzel, Aykut Erdoğdu, Mahmut Tanal, Eren Erdem, Cumhuriyet gazetesi yazarı Ceyda Karan, Evrensel gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Polat, gazeteci İrfan Değirmenci, sanatçı Pınar Aydınlar, ÖDP Eş Genel Başkanı Alper Taş, karikatürist Serkan Altuniğne, Yordam Yayınları Genel Yayın Yönetmeni Hayri Erdoğan, TGS İstanbul Şube Başkanı Gökhan Durmuş, Yurt gazetesi Yazı İşleri Müdürü Sibel Köklü ve çok sayıda avukat  mahkemeyi izlemek ve BirGün'e destek olmak üzere Çağlayan Adliyesi'nde buluştu. Ayrıntılar geliyor...

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü