Rıfat Doğan yarın hakim karşısında!

İlerihaber muhabiri Rıfat Doğan'a bir soru önergesini haber yaptığı için 'iftira' davası açıldı. Doğan'ın ilk duruşması yarın Anadolu 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde saat 10:00'da görülecek.
Rıfat Doğan yarın hakim karşısında!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    
İlerihaber'in haberine göre Bilal Erdoğan'ın yönetimindeki TÜRGEV'in suç duyurusuyla Rıfat Doğan'a dava açıldı. Sevda Tepesi ile ilgili CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun verdiği soru önergesini haberleştiren Doğan'a, 'iftira' suçundan dava açıldı. İlk duruşma yarın saat 10:00'da Kartal Adliyesi Anadolu 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülecek.

Konuyla ilgili konuşan Rıfat Doğan, o dönem dillendirilen iddianın bütün basında yer aldığını belirterek, bu konuda suç teşkil eden bir unsurun olmadığını söyledi. Doğan, konunun Meclis'e taşındığını ve kendisinin de bu iddiaya gazetesinde yer verdiğini belirtti. TÜRGEV ve Bilal Erdoğan ile ilgili ortaya çıkan bir dizi yolsuzluk ve rüşvet haberlerinin olduğunu ve bu iddianın da bunlardan biri olduğunu söyleyen Doğan, 'Yarınki duruşmada bu haberi tekrar okuyacağım ve mahkemeye Bilal'e anlatır gibi anlatacağım' dedi.

TÜRGEV HAKKINDAKİ SORU ÖNERGESİ
İftira suçlamasının yer aldığı davaya konu olan haber ise; CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun Sevda Tepesi ile ilgili verdiği soru önergesi. 15 Nisan 2014 tarihinde soL Gazetesi'nde yayınlanan haberde “Sezgin Tanrıkulu, TÜRGEV'e Suudi Arabistan'dan gönderilen 99 milyon dolarlık bağışın Sevda Tepesi'nin imara açılmasının karşılığı olup olmadığını sordu. Kanuna aykırı olarak tepenin imara açıldığı tarih ile 'bağışın' gönderildiği tarhi arasında iki ay var” ifadeleri yer almıştı.

'İFTİRA' SUÇU
İstanbul Cumhuriyet Savcısı Saadettin Ulusoy tarafından hazırlanan iddianamede “Sevda Tepesi olarak bilinen arazinin imara açılması karşılığında müşteki vakfa bağışta bulunulduğu iddiasının TCK. 267. maddesinde düzenlenen basın ve yayın yoluyla işlemediğini bildiği halde hakkında soruşturma ve kovuşturma başlatılmasını sağlamak için bir kimseye hukuka aykırı bir fiil isnad etme şeklinde unsurları ifade edilen iftira suçunun oluştuğu kanaatine varılmıştır” ifadeleri kullanıldı.
Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü