Polisin tehdit ettiği gazeteci Beyza Kural: Gazetecilerin bir arada olması önemli!

Bianet muhabiri Beyza Kural polis tehdidinin ardından açıklama yaparak gazetecilerin bir arada olmasının önemli olduğunu söyledi.
Polisin tehdit ettiği gazeteci Beyza Kural: Gazetecilerin bir arada olması önemli!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

İstanbul'da YÖK protestosunda  polisin “Artık hiçbir şey eskisi gibi değil, bunu size öğreteceğiz” sözleriyle tehdit ettiği  Bianet muhabiri Beyza Kural, “Eskisinden çok parlak basın özgürlüğü mü vardı da şimdi mi her şey daha kötü mü olacak? Eskiden neydi? Şimdi ne olacak hep birlikte göreceğiz. Öğrencilerin darp edildiği sırada her kareyi görüntülemeye çalıştım. Ve ters kelepçe takılan bir öğrenciyi görüntülediğim için sivil giyimli bir polis tarafından ittirildim. Basın olduğumu söyledim. Sürekli ‘ben basınım’ dedim. Kartımı görmek istediler. ‘Fırsat verin çantamdan çıkarayım’ dedim. Çantamdan çıkardım kartımı gösterdim. Kartımı gördüler. İçlerinden biri görüntülere de yansıyan ‘Artık hiçbir şey eskisi gibi değil, bunu size öğreteceğiz’ sözlerini söyledi” şeklinde konuştu. 

 Kural, şöyle devam etti: “Öğrenciler çevik polis aracına bindirilmişti. Ben de arabanın önünde bekletildim. Gözaltı arabasının yanında hala basın kartımı gösteriyordum. Kartım hala ipe bağlıydı. Çekince, ipi bende, kart da polislerde kaldı.  O şey her neyse belli ki polise verdiği bir güç var. Bunların hepsi soru işareti. Biz gazeteciler bu soruyu muhataplarına sordukça ortaya çıkacak. Tüm zorluklara rağmen haber takibinin peşini bırakmayacağım. Bundan sonra da öyle olacak” diye konuştu.  Gazetecilerin birbirleriyle dayanışma içinde olması gerektiğini vurgulayan Kural, “Çünkü orada gazeteci arkadaşlarım bana yardımcı olmasaydı. ‘Sana bunu öğreteceğiz’ dedikleri şey, çok daha çirkin olabilirdi. O yüzden, bir arada olmanın birlik olmanın önemli olduğunu düşünüyorum” dedi.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü