POLİTİKA DERGİSİ'NE SİLAHLI SALDIRI! SANA TECAVÜZ EDERİZ..

Politika Dergisi kimliği belirsiz kişilerin silahlı saldırısına uğradı.
Politika Dergisi'ne silahlı saldırı! Sana tecavüz ederiz..
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Politika Dergisi'nin yayın kurulu üyesi Ayla Boran’ı silahla tehdit eden saldırganlar, dergi bürosunu da dağıttı. Dün sabah saat 11.00 civarında iki haftalık yayın olan Politika dergisinin merkez bürosuna iki kişi saldırıda bulundu. Derginin posta dağıtımı için büroya gelen yayın kurulu üyesi Ayla Boran’a silah zoruyla kapıyı açtıran saldırganlar, büroyu dağıtıp, Boran’ı da tehdit etti.

Bianet’e konuşan Boran saldırganların kim olduğunu bilmediklerini ancak konuşma ve tavırlarından polis olduklarını tahmin ettiğini söyledi. “Saldırganlar profesyoneldi. Kapıyı açtığım sırada kafama silah dayayarak büroya girdiler. Gazete yazarlarımızdan Kemal Atakan ile Murat Çakır’ın ismini vererek ‘Kürtleri nasıl kurtaracağınızı, Ermenilere nasıl soykırım yapıldığını işkencede size anlattıracağız’ dediler. Beni de tecavüzle tehdit ettiler.” Boran ayrıca, saldırının ardından şikayetleri üzerine Siyasi Şube ile Asayiş Şubenin birlikte gelip inceleme yaptığını, alt katta aynı zamanda ev sahipleri olan dükkanın kamera görüntülerine baktıklarını ancak kendilerine kameranın kayıt yapmadığının söylendiğini anlattı.

POLİTİKA DERGİSİNDEN AÇIKLAMA

Bugün derginin yayın kurulundan yapılan açıklamada “Demokrasi ve özgürlük sözlerini dillerinden düşürmeyen iktidar güçleri gazetemize yaptıkları bu saldırı ile basın ve ifade özgürlüğüne yönelik ‘hassasiyetlerini’ bir kez daha göstermişlerdir. Bu tür operasyonlar ilk değildir ve son da olmayacaktır. Amaç göz dağı vermek, gerekli görürlerse de barış, demokrasi ve sosyalizm mücadelesinin neferlerini fiziken yok etmektir” dendi. Açıklamada, derginin politik çizgisi nedeniyle yapıldığı belirtilerek “Saldırı bize ne denli doğru yolda olduğumuzu göstermektedir” dendi.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü