Hatice Kaçmaz'ın ses kaydına yer veren gazetelerden özür!

Hatice Kaçmaz’ın öldürülmeden önce 112 Acil Servis’le yaptığı telefon görüşmesinin ses kayıtlarını yayınlayan basın kuruluşlarına dava açılabilir.
Hatice Kaçmaz'ın ses kaydına yer veren gazetelerden özür!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu bugün yaptığı “Basın kadınlara karşı sorumludur” başlıklı açıklamada, TRT sanatçısı Hatice Kaçmaz’ın öldürülmeden önce 112 Acil Servis’le yaptığı telefon görüşmesinin ses kayıtlarını yayınlayan basın kuruluşlarına tepki gösterdi. Açıklamadan sonra bazı gazeteler özür metni yayınladı.

İşte o açıklama;

Hatice Kaçmaz’ın ölmeden önceki ses kaydını yayınlayanlar suçludur

2014’ün Eylül ayında evlenme teklifini kabul etmediği Orhan Munis tarafından öldürülen Hatice Kaçmaz’ın 112’yi aradığı ses kaydı 10 Haziran tarihinde basın tarafından yayınlandı.

Basının kadın cinayetlerini durdurmak için topluma karşı sorumluluğu yokmuş gibi davaya ve kadınların adalet mücadelesine hiç bir katkısı olmayan, aksine Hatice kardeşimizin ailesini yıpratmak ve kadınları güçsüz göstermekten başka bir işe yaramayan bu tavrını onaylamıyoruz.

Bu ses kaydını yayınlayan basın basın kuruluşlarının kendi reytinglerini arttırmak için yaptığı bu hareket kişilik haklarına saldırıdır. Aileyi yıpratan bu yayını yapanlar hakkında suç duyurusunda bulunacağız.

Medya kadın cinayetlerini durdurmak için topluma karşı bir sorumluluğu olmadığını düşünmesin. Sorumludur ve sorumluluğunu şiddeti tüm çıplaklığıyla ve ayrıntılarıyla göstererek değil kadınların mücadelesini, taleplerini ön plana çıkartarak yerine getirmelidir.

1.Biz Hatice Kaçmaz kardeşimizin ailesi ile birlikte öldürüldüğü günden bu yana mücadele ediyoruz, adaletin sağlanması katilin ceza indirimi almaması için her duruşması takip ediyor ve adliye önünde eylem yapıyoruz. 

2.Hukuki olarak yapılması gereken tüm süreçleri takip etmeye çalışıyor, katilin öldürdüğü ve kendini savunamayacak durumda olan Hatice kardeşimizin arkasından söyleklerinin her defasında aileyi yıpratmasına da engel olmaya çalışıyoruz.

3.Adaletin sağlanması ve caydırıcı olması için kadın katillerine ceza indirim verilmesini engelleyecek yasal düzenlemenin yapılması için her kadın cinayeti davasından emsal karar çıkartabilmek için Türkiye’nin her ilindeki adliyelerin kapısına dayanıyoruz.

Basın mensupları başarı sağlamak istiyorsa bu maddeleri öne çıkarmalıdır. Hatice Kaçmaz gibi öldürülen tüm kadın kardeşlerimiz hayatta var olma mücadelesi verirken öldürüldüler.

Kadınların bu mücadelesini yok sayarak kadını her koşulda mağdur göstermek topluma zarar verir.

Tüm basın mensuplarını topluma zarar veren bu anlayıştan derhal uzaklaşmaya çağırıyoruz.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü