Karabağlar Belediyesi'nde tacize uğradığı iddia edilen kadın işten çıkarıldı!

Karabağlar Belediyesi'nde tacize uğradığı iddia edilen kadının işine son verildi.
Karabağlar Belediyesi'nde tacize uğradığı iddia edilen kadın işten çıkarıldı!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Karabağlar Belediyesi'nde çalışan ve tacize uğradını iddia eden kadının önce görev yeri değiştirildi ardından işten çıkarıldı, taciz ettiği iddia edilen müdürün de görev yeri değiştirildi.

Evrensel'de yer alan habere göre Genel-İş İzmir 5 No’lu Şubenin geçtiğimiz hafta Karabağlar Belediyesi önünde yaptığı oturma eylemi ile gündeme gelen belediyedeki taciz olayı ile ilgili fatura kadın işçiye kesildi. Olayla ilgili teftiş kurulunun soruşturması devam ederken kadın çalışanın işine son verildi. 

ÖNCE SÜRGÜN SONRA İŞTEN ATMA

Yaşadığı olay sonrasında kendisini telefonla taciz ettiği gerekçesiyle adı geçen Müdür T.D’den ve idareden şikayetçi olan KARBEL sözleşmeli personeli M.Y’nin önce görev yeri değiştirildi. Yapılan atamaya, uzmanlık alanıyla ilgisi olmadığı için itiraz eden M.Y. verilen görevi reddederek işbaşı yapmadı. Bunun üzerine M.Y’nin iş akdine KARBEL yönetimi tarafından son verildi. 

‘İŞTEN ATMA SUÇA ORTAK OLMAKTIR’

Belediyede örgütlü olan Genel-İş İzmir 5 No’lu Şube Başkanı Ali Haydar Kaya, teftiş kurulunda da soruşturmanın objektif geçmediğini belirterek, “Kadın üyemize sahip çıkacağız. Bu durum kadınlara yapılmış en büyük saldırılardan biridir, utanç verici bir tablodur. Bu saldırıyı kabul etmeyeceğiz. Herkes aklını başına alsın. Üyemizin işten atılması suça ortak olmaktır” dedi.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü