Tacizcilikle suçlanan Hasan Ali Toptaş özür diledi

Sosyal medyada pek çok kadının geçmişte Toptaş'ın tacizine ve cinsel saldırılarına maruz kaldığını açıklamasının ardından Toptaş bir açıklama yayımladı.
Tacizcilikle suçlanan Hasan Ali Toptaş özür diledi
2020-12-09 13:57:13   Güncelleme: 2020-12-09 13:57:13    

Yazar Pelin Buzluk ve çok sayıda kadının yazar Hasan Ali Toptaş'ın tacizine ve cinsel saldırısına uğradığını iddia etmesinin ardından Toptaş, bir açıklama yayımladı. Toptaş yaptığı açıklamada 'İnsan eril failliğin ne olduğunu anlayana kadar karşı tarafta ne büyük yaralar açtığını bilmeden, fark etmeden, düşünmeden hatalar yapabiliyor. Failliğin ne olduğunu bugün kadınlardan öğreniyoruz. Bilmeden, farkında olmadan yaptığım davranışlar nedeniyle kırdığım, üzdüğüm, yaraladığım bütün insanlardan samimiyetle özür diliyorum' ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

'Leylâ' isimli bir Twitter kullanıcısının Hasan Ali Toptaş'ın tacizine uğradığını açıklamasının ardından 20’ye yakın kadın Toptaş ile ilgili yaşadıklarını paylaştı.

Paylaşım yapanlardan biri de Yazar Pelin Buzluk oldu. Buzluk, yaşadıklarını 'Benim de kendisiyle çok korkunç bir anım var. O zaman evliydim, eşime bile anlatamadım. Yıllar sonra güçlükle anneme anlatabildim. Sonraları bazı yazar arkadaşlarıma yine zorlanarak anlattım. Bir hafta sonra kendisiyle yan yana fotoğraf paylaşan oldu. Leyla asla yalnız değilsiniz' ifadeleriye anlattı. 

Pelin Buzluk'un paylaşımına destek olan Yazar Aslı Tohumcu da Yazar Bora Abdo'nun taciziyle karşı karşıya kaldığını yazdı. Tohumcu, 'Hasan Ali Toptaş da yalnız değil tabii. Bora Abdo var. Beni arkadaşımdan ayırıp taksime atlamasıyla gelişen bir olay. Ben de büyüdüm, kadınlarla sarmalandım iyice. Konuşabiliyorum. Herkes konuşsun. Bizim korkacak bir şeyimiz yok!' dedi. 

 

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü